Víte, co vlastně pijete?

Víte, co vlastně pijete?

Za okny mráz a pomalu se vznášející sněhové vločky. A vy ve snaze se zahřát, si stále vaříte různé
levné kupované čaje. Ale víte vůbec, CO VLASTNĚ PIJETE?
V nedávném Dtestu prošlo kontrolou kolem 22 ovocných čajů různých druhů, prodávaných v běžných
supermarketech. Výsledky NEBYLY až tak pozitivní, jako by možná mnozí z vás čekali.
Přinášíme vám proto několik tipů, jak si udělat DOMÁCÍ ovocný čaj. Na rozdíl od těch kupovaných budete totiž přesně vědět, co sobě a svým dětem dáváte. Další výhodou je, že tyto po domácku
vyrobené čaje, mohou pít i batolata.

Nebojte se, je to JEDNODUCHÉ, RYCHLÉ, ZDRAVÉ a velmi DOBRÉ! S výrobou těchto čajů vám klidně
mohou pomoct i vaše děti, až tak je to jednoduché!
Domácí ovocný čaj má jemnou chuť. Mnohokrát do něj už ani není potřeba přidávat cukr, pokud máte
sladké ovoce. Ovocný výluh bude mít i mnoho vitamínů, minerálů a další cenné látky, které vašemu tělu dodají nejen dobrou náladu a energii.

Jak tedy na to?

 

Vámi zvolené ovoce jemně pokrájíte a jednoduše zalijete vroucí vodou. Poté ho necháte 5 minut louhovat. Domácí čaj může být barevný stejně jako ten kupovaný, ale přitom BEZ CHEMIE. Stačí si pouze zvolit barevné ovoce (červená jablíčka, maliny..)

FANTASII se meze nekladou. Do čaje můžete kromě čerstvého ovoce přidat i mnoho dalších ingrediencí jako je například MED! Ovšem pozor, abyste si tím ovocný výluh příliš nepřesladili. Chcete-li si čaj ještě více provonět, můžete přidat i nějaké to KOŘENÍ – SKOŘICI NEBO HŘEBÍČEK. U malých dětí buďte však s dávkováním opatrní, do 1 roka dítěte je lepší koření ve výluhu nepoužívat.  Dospělí si mohou do čaje přidat i něco OSTŘEJŠÍHO na zahřátí např. rum nebo becherovku..