Stres

Stres – náš každodenní kamarád

Je toho na vás moc? Máte pocit, že nic nestíháte a práce se stále valí? Šéf nehledí na vaše potřeby a vy jste raději zticha, protože si nemůžete teď dovolit přijít o práci? Čekají vás složité zkoušky?

Ať se k vám dostavil pocit stresu z jakéhokoliv důvodu, je vždy lepší s ním bojovat.

Dlouhodobé pocity stresu a úzkosti mohou mít vážné dopady na naše zdraví!

Víte, že to jde i jinak, než zobat jen pilulky, kterých je na trhu stále více a více?

Zkuste tyto potraviny:

Meruňky

Meruňky obsahují vysoký podíl hořčíku, který napomáhá v boji se stresem a navíc přirozeně uvolňuje svaly. Víte, že když jste ve stresu, tak vaše tělo spotřebovává více hořčíku než v klidovém stavu? Zkuste sušené meruňky! Jsou skvělou volbou v předcházení a boji proti stresu.

Mandle

Mandle dodávají tělu energii a vitalitu. Skvělé je to, že je můžete jíst kdykoliv a kdekoliv. Vejdou se klidně do malé kabelky a nic vám nezamažou. Mandle skvěle pomáhají překonat stres, únavu i deprese.

Pomeranče

Pomeranče, jako jeden ze zdrojů vitamínu C, pomáhají snižovat hladinu stresu a vracet krevní tlak do normálu. Kromě toho, vitamín C je také skvělým pomocníkem v podpoře imunitního systému.

Špenát

Špenát je pomocníkem hned v mnoha případech! Pomáhá při tvorbě krve, posiluje imunitní systém, zklidňuje nervovou soustavu, pomáhá zlepšovat náladu a zahání stres a únavu.

Krůtí maso

Krůtí maso napomáhá vzniku hormonů dobré nálady. Tzv. hormony dobré nálady naleznete také v kešu oříškách, mléce, banánech či ovesných vločkách.

Losos

Losos obsahuje omega-3 mastné kyseliny, bílkoviny, hořčík, vitamíny B a železo. Všechny tyto „dobré věci“ napomáhají v boji proti únavě a napětí.

Samozřejmě nestačí si upravit pouze jídelníček. Je potřeba dodržovat pravidelný pitný režim a především spánek!