Tato norma je určena hlavně pro výrobce potravin, kteří se chystají dodávat své výrobky do maloobchodních řetězců či potravinových prodejen (značkových). Je určena výrobcům, kteří zpracovávají rostlinné produkty, výrobky s dlouhou trvanlivostí a rostlinné produkty, které se rychleji kazí.
Měli jsme možnost projít restaurace Home Kitchen. Celkem se jedná o 4 provozovny:
Bistro Kozí
Cafe Jungmannova
Bistro Anděl
Bistro Jankovcova
Všechny provozovny jsou krásné, mají příjemnou obsluhu, pořádek v kuchyni a výborné jídlo. Doufám, že mi pan majitel odpustí, ale dovolím si vyzdvihnout HK Kozí. Naprosto mě učarovalo sezení v samostatném salonku. Ten je pro cca 10 – 15 lidí s možností promítání filmů na plátno. Za mě naprosto úžasné prostředí.
Dnes jsme se vydali na průzkum do SAPY. Musím přiznat, že to není první návštěva. Ze SAPY mám mnoho zkušeností několik let nazpět, kdy mezi Čechy nebyla ještě tolik „profláklá“ jako dnes. Už tehdy jsem tam chodil jíst a objevil pravou Vietnamskou kuchyni. Je svěží, čerstvá a úžasná… Jen musíte zapomenout na České a Evropské hygienické předpisy… No spíš na všechny.
Dnes jsme kromě klasiky zkusili klasický Vietnamský dezert, konzistence zvláštní a představa, že se jedná o boby, tofu atd. nezní moc lákavě. Ale opak je pravdou. Chuť je pestrá, svěží a dezert je opravdu úžasný. Pokud budete mít cestu, doporučuji zkusit míchaný.
Dne 29.2.2016 vydala SZPI na svých stránkách tiskovou zprávu, z které je patrné, že neutěšující stav v restauracích i v tomto roce pokračuje. Odkaz zde.